Voerverwarming

vloerverwarming.jpgDe verschillende soorten vloerverwarming

Vloerverwarming als hoofdverwarming
Wanneer u een regelmatig leefpatroon heeft, is vloerverwarming als hoofdverwarming de ideale oplossing. Dit houdt in dat de gehele ruimte door vloerverwarming verwarmd wordt, zonder gebruik te maken van radiatoren. U kunt nauwkeurig aangeven wanneer u uw huis op temperatuur wilt hebben. De vloerverwarming zorgt vervolgens voor een aangenaam binnenklimaat

Vloerverwarming als bijverwarming
U dient er rekening mee te houden dat vloerverwarming een relatief lange opwarmtijd kent. Bij een onregelmatig leefpatroon kan het dan ook de voorkeur hebben om vloerverwarming te gebruiken als bijverwarming. De vloerverwarming zorgt dan voor de basistemperatuur: de temperatuur die u minimaal in uw woning wilt aanhouden. Om uw woning snel op te warmen maakt u gebruik van enkele radiatoren of convectoren. Zo heeft u in korte tijd een aangenaam binnenklimaat.

Vloerverwarming in een bestaande vloer.
Het is ook mogelijk om in een bestaande vloer vloerverwarming aan te leggen. Met behulp van een revolutionaire inslijpmethode wordt met een speciale slijpmachine  een vooraf afgetekend patroon in de vloer gefraisd, naast het slijpen van de sleuven zuigt het ook direct alle stof op.
 
Als de sleufen zijn geslepen worden de slangen voor de vloerverwarming hierin aangebracht. Hierna worden de vloerverwarmingbuizen op de verdeler gemonteerd. De vloerverwarming is nu klaar om gevuld en getest te worden.
Direct na de installatie van de vloerverwarming kan er begonnen worden met het afwerken van de vloer. Vrijwel alle afwerksoorten zijn mogelijk te weten: tegels, natuursteen, gietvloeren, parket en vloerbedekking.

 

Klik hier om vrijblijvend contact op te nemen